Velikonoce na Hluboké budou ve znamení dobročinnosti

ČESKOBUDĚJOVICKO – Také zámek na Hluboké nad Vltavou se připojí k velikonočnímu veselí. Od soboty do pondělí zde bude připraven dobročinný závod pro milovníky tajemství a hledače pokladů. Mohou se ho zúčastnit běžci, chodci i maminky a tatínkové s kočárky. Podstatou závodu je v co nejrychlejším čase najít všechna ukrytá obří velikonoční vajíčka.

Registrace do závodu bude po všechny tři dny – tedy 20., 21. a 22. dubna 2019 – probíhat na náměstí v Hluboké nad Vltavou, a to od 12:00 hodin. Přesně v půl druhé pak obdržíte tajnou mapu a můžete vyrazit hledat. Startovat se bude z náměstí u velkého pódia. Přesná podoba trasy není stanovena, určíte si jí sami dle mapky. Jedinou podmínkou je navštívit všechna vyznačená místa na mapě.

„Postupně navštivte všechna vyznačená místa, pořadí si může zvolit každý sám. Na každém místě najdete obří velikonoční vajíčko a na něm symbol a soutěžní písmeno nebo slovo, to doplňte podle stanoveného klíče do soutěžní karty. Pokud vše vyplníte správně, zjistíte tajný úkol, které splníte v cíli, který se nachází na stejném místě jako start,“ popisují průběh závodu organizátoři a dodávají: „V duchu sportu pro dobrou věc je umožněn start i po 13:30 – kdykoliv individuálně, pravděpodobně ovšem bez šance na vítězství.“ Nejzazší limit pro odevzdání karty je stanoven na sedmnáctou hodinu.

Startovné je dobrovolné, jeho zaplacením minimálně 20 korun přispějete na dobrou věc. Výtěžek ze závodu bude věnován do projektu Řetěz naděje, který se snaží získat finanční prostředky na nákup pomůcek pro hendikepované.