Volné prostory v bývalé Modetě budou sloužit lidem z Jihlavy

JIHLAVA – Kulturní a spolkové aktivity především pro rodiny s dětmi. Na to chce Jihlava dočasně využívat volné prostory v bývalém areálu Modety. Zastupitelstvo města už záměr schválilo, po drobných úpravách by se mohly otevřít veřejnosti v příštím roce.

Část venkovního prostoru má již od města vypůjčena Zoologická zahrada Jihlava. Vnitřní prostory budou nově sloužit pro kulturní, sportovní a spolkové aktivity, během léta pak ožijí nabídkou aktivit pro návštěvníky města, především rodin s dětmi. Magistrát plánuje oživit a zpřístupnit veřejnosti nevyužité prostory do jara 2020, jedná se o zhruba 1 500 metrů čtverečních.

„Volné místo v Modetě bychom chtěli začít využívat co nejdříve, abychom prakticky ověřili potenciál prostoru a upřesnili si pro jaké aktivity ho v budoucnu upravit,“ uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová.
Na začátku letošního roku byla část areálu vypůjčena Zoologické zahradě Jihlava. „ZOO se potýká s nedostatkem zelených ploch, které mohou sloužit jako zdroj krmiva pro zvířata a samozřejmě i s nedostatkem skladovacích prostor,“ uvedl ředitel jihlavské zoologické zahrady Jan Vašák.

Jihlava vlastní areál společnosti Modeta Style od konce roku 2016 a nájemce bude postupně prostory opouštět přibližně ještě dva až čtyři roky. V nejbližší době jihlavský magistrát vyhlásí poptávkové řízení na zpracovatele projektové dokumentace dočasných úprav, které budou stát 300 tisíc korun. Dalších 100 tisíc vyjde magistrát průzkum potřebný pro její zpracování.