Proháněli se po horách na čtyřkolce. Bohužel se převrátili

ŠUMPERSKO – Slunečné velikonoční počasí vylákalo ven pěší, na kole i ty s motory. Jako dobrý čas na projížďku krajinou si vybrala také dvojice na čtyřkolce. Bohužel oba havarovali a neměli přilbu. Musel zasahovat vrtulník.

K havárii došlo v neděli odpoledne v katastru obce Malá Morava mezi turistickým bodem Mokřiny a osadou Bystřina. „Sedmačtyřicetiletý řidič tam po projetí ostré pravotočivé zatáčky zaznamenal, dle svého sdělení, problém s řízením čtyřkolky, po kterém vyjel vpravo mimo komunikaci a narazil do břehu příkopu. Po nárazu došlo k převrácení čtyřkolky na levý bok,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Při nehodě se vážně zranila spolujezdkyně, kterou záchranná služba letecky přepravila do nemocnice v Olomouci.

Řidič čtyřkolky sice vyvázl bez zranění, ale ponese za nehodu následky. Orientační dechová zkouška prokazála požití alkoholu, a to bezmála 1,7 promile. Navíc ani jeden z účastníků nehody nepoužil přilbu. „Havarovanou čtyřkolku policisté zajistili a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila mluvčí s tím, že okolnosti nehody jsou nadále v šetření.