Smrt na pardubickém dostihovém závodišti!

PARDUBICE – Na pardubickém dostihovém závodišti došlo na Velikonoční pondělí k tragické události. První letošní závody Jarní všestrannosti byly poznamenány nešťastným pádem koně, který zavalil jezdkyni.

K nehodě došlo při opracování koní před terénní zkouškou. Jezdkyně překonala překážku bez kontaktu s ní, bohužel následně došlo k pádu koně, který ji zavalil. „Žena byla po okamžitém zásahu přítomného lékaře s vážnými zraněními a v bezvědomí převezena do nemocnice, kde bohužel svým zraněním podlehla,“ uvedl Dostihový spolek ve svém prohlášení.

Ze strany pořadatele ani dalších zúčastněných osob a subjektů k pochybení nedošlo, jednalo se o nehodu s tragickým koncem. Na opracovišti koně pouze trénují a místo se nachází na jiném místě než cílová rovina, v jejímž prostoru nechalo město přes zimu vystavět veřejné kluziště. Na jaře, po odstranění ledové plochy, se zjistilo, že dráha je v cílové rovině poškozená. O události jsme vás informovali ZDE.

Závody Jarní všestrannosti poté byly kvůli neštěstí po dohodě pořadatele a sboru rozhodčích předčasně ukončeny. Jelikož šlo o nešťastnou náhodu, policie případ zaregistrovala, ale dále se případem nezabývala.

Ilustrační foto: Dostihový spolek – Zdeněk Novotný a Miroslav Majer