Neposedná Tatra skončila mimo vozovku. Na boku!

PÍSECKO – Včerejší den byl pro jihočeské hasiče v důsledku odklízení následků silného větru jeden z těch náročnějších. Kromě těchto výjezdů však zasahovali i u dopravní nehody nákladního automobilu Tatra. A to konkrétně na Písecku.

Nehoda byla na dispečink nahlášena v úterý 23. dubna 2019 zhruba třináct minut po druhé hodině odpolední, a to v části obce Nový Dvůr na Písecku. „Průzkum na místě nehody ukázal, že havarovaný nákladní vůz značky Tatra leží mimo vozovku převrácený na bok,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů. V tu chvíli již na místě zdravotníci ošetřovali jednu zraněnou osobu.

Kontrolou terénu hasiči zjistili, že došlo k úniku provozních kapalin. „Přes operační středisko hasičů byl informován příslušný pracovník životního odboru Městského úřadu Písek, který se k nehodě osobně dostavil,“ konstatovala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Havarované auto bylo nutné vyprostit, dostat zpět na silnici a poté odtáhnout. Veškeré tyto úkony skončili až před sedmnáctou hodinou odpolední. Mluvčí hasičů ještě dodala: „Kontaminovaná zemina bude odbagrována specializovanou firmou.“

Dopravní nehoda Tatry na Písecku (zdroj HZS Jihočeského kraje)