Nymburské nádraží sužuje parkování, občané ale budou čekat na řešení i 10 let!

Nymburk – Sotva se nedávno občanům Nymburka ulevilo, že jejich milovaná stará nádražní budova bude zachována, přišel na přetřes další problém… Občané, kteří využívají železnici, nemají kde parkovat svá auta a dokonce i parkování pro kola je přetíženo. 

Nejen motoristé mají problémy s parkováním u nymburského nádraží. Často lze vedle nádražních budov najít přeplněné kolostavy. Situaci se v posledních dnech a týdnech pokusili zmírnit zaměstnanci technických služeb. Stávajícím kolostavům přidali stříšky a doplnili i úplně nová stání pro bicykly. “Situace na hlavním nymburském nádraží a v jeho bezprostředním okolí by měla doznat zásadních změn. Projekt komplexní proměny celého prostoru je však otázkou vyjednávání mezi vedením města a Správou železniční dopravní cesty,” potvrzuje zástupce města.

Naposledy se o něm nahlas hovořilo před pár týdny, kde se řešila budoucnost historické nádražní budovy, kterou SŽDC v rámci chystaného projektu považovala za zbytnou a nevylučovala možnost jejího zbourání. Město sice odmítlo její odkup, nicméně na jednání se zástupci SŽDC došlo k dohodě, že historická budova zůstane zachována. Podle názorů zainteresovaných stran je však začátek proměn nádražních a přednádražních prostor otázkou příštích pěti, možná i deseti let.