Ochutnejte Gastro Brod Festival!

UHERSKÝ BROD – Hned týden po Velikonocích pořádají v Uherském Brodě další svátek, a sice svátek dobrého jídla Gastro Brod Festival. Louka za Muzeem J. A. Komenského se stane dějištěm přehlídky stánků a food trucků, ve kterých vám předvedou svá nejlepší gastronomická kouzla kuchaři z blízka i z daleka a jejich dobroty budou chutnat jak domovem, tak cizinou. Kromě mlsných gurmánů si na své přijdou i děti, pro které je po celý den připraveno hravé rozptýlení. Již tuto sobotu od desíti do sedmi můžete zažít Brod všemi smysly.

Rozhodně tu nebudou chybět ty nejoblíbenější chutě, kteří mnozí z nás milují. Dva foodtrucky vám nabídnou tu nejšťavnatější porci burgerů a burrita, jakou si můžete na Moravě přát. Dobře připravená kachní prsa a paštiky doplní i Filip Töpfer, jednoznačně největší odborník na foie gras u nás. Ve výčtu klasiky nesmíme opomenout ani španělskou paellu na několik způsobů a pravou italskou tradici z kuchyně Swift Bistro – Food Truck.

Ty nejexotičtější chutě přijedou až z Mongolska a Argentiny. Jako připomínku oslav mongolského Nového roku můžete vyzkoušet tradiční knedlíčky buuz plněné hovězím nebo skopovým masem. Přímo z Argentiny pak pochází šéfkuchařka Romina, která předvede umění zděděné po svých babičkách. Pro ty nejodvážnější je opět připravena nabídka z říše hmyzu spolu s netradičním žabím, hadím a krokodýlím masem.

Abyste měli v ústech sladko, o to se postarají vafle plněné na přání spolu s pojízdnou palačinkárnou. Zdravé mlsání zajistí výrobce ovocných sirupů a nanuků z čistě přírodních produktů bez barviv a konzervantů.

Všechno toto skvělé jídlo budete moct stylově zapít tím nejlepším vínem a pivem a v nealkoholické verzi například nekonzervovanými domácími limonádami ze stánku „naše SODOfKÁRNA“. Chvilku pohody zajistí nově otevřená retro kavárna v atriu Muzea. A to zdaleka nejsou všechny dobroty!

Tematickou kuchařskou show si vzal na starost letošní host festivalu Jiří Babica, který vystoupí hned dvakrát. Hvězdami hudebního programu zas budou Petra Černocká a Jiří Pracný. Mezi nimi se představí místní hudební a taneční soubory spolu s drezérkou koní Janou Plačkovou.

I děti si rozhodně přijdou na své! Hned třikrát se mohou usadit v atriu muzea u loutkových pohádek Divadla Brod, nebo se připojit ke skautům a spolu s nimi si opéct špekáček. Po celou dobu konání festivalu můžete navštívit polní ležení vojáků z období občanské války Severu proti Jihu. Pokud budete mít odvahu, vyzkoušejte jejich ostře proslulé jižanské chilli.

Pokud se rozhodnete oslavit jarní víkend festivalem dobrého jídla, vezměte rodinu a přijeďte ochutnávat! Vstup na akci je zcela zdarma.