Od května se zdražuje vstupné do bazénu v Mladé Boleslavi. O kolik?

MLADÁ BOLESLAV – Už od 1. května letošního roku se změní ceny vstupného do městského bazénu v Mladé Boleslavi. Rada města schválila nové ceny.

Drahé energie

Ceník zůstal stejný od uvedení bazénu do provozu, ale energie jsou čím dál dražší, zdůvodnilo město. „Snažili jsme se nastavit i nové ceny tak, aby byl bazén dostupný všem, proto jsme odmítli cestu radikálního zdražení. Ceny se zvednou o 12 %,“ uvedl náměstek primátora Jiří Bouška.

Plavecký bazén a rekreační areál

Nejvíce návštěvníků si vybírá zónu 2, která kombinuje plavecký bazén a rekreační areál. Tady se vstupné s MB kartou zvedne ze stávajících 76 na 85 korun za hodinu a půl, jde tedy o navýšení o 9 korun. „I tak zůstává boleslavský bazén levnější než všechny obdobné bazény v okolních městech. To byl náš záměr, chceme, aby sem lidé chodili rádi a opakovaně. Ani 12% navýšení nepokryje ztráty, které generuje navýšení ceny provozu. Jsme ale připraveni rozdíl sanovat z rozpočtu, bazén bereme jako službu obyvatelům našeho města,“ vysvětlil náměstek.

Wellness zdraží víc

Historicky špatně byla nastavena cena pro děti nad 110 centimetrů, studenty a seniory v zóně 3, tedy wellness. Tady se omylem objevila cena, která patří do zóny 2 v této věkové kategorii. Aby tedy došlo alespoň k částečnému narovnání stavu, bude zdražení činit 17 procent. „Další novou úpravou, kterou vycházíme vstříc návštěvníkům, je možnost zakoupit si dvouhodinový vstup do wellness zóny. Dosud jsme nabízeli pouze hodinu, hodinu a půl a pak tři hodiny. Návštěvníci ale často požadují právě do této zóny dvouhodinový vstup,“ vysvětlil Jiří Bouška.