Ženě naměřili 3,31 promile, aneb hříšní alkoholici města Plzně

PLZEŇ – O Velikonocích tekl alkohol doslova proudem a strážníci si tak prožívali poměrně pernou sváteční službu, když museli zasahovat u několika pod obraz zpitých zhýralců a posléze jimi zaplňovat lůžka protialkoholní léčebny.

V sobotu odpoledne se postarali o ženu ze Slovenska, která ve značně podnapilém stavu odmítala opustit ubytovnu. O den později si strážníci dojeli na vlakové nádraží Jižní Předměstí pro další opilou ženu. Když ji probudili, dozvěděli se od ní, co vypila. Byla to láhev vodky. Dechovou zkouškou u ní bylo zjištěno 3,31 promile alkoholu. Nezvládla své jednání, vrávorala a musela se neustále opírat o zeď, aby se vůbec udržela na nohou.

Hned v pondělí ráno museli strážníci čelit verbálním útokům opilého muže. „O rozruch se muž postaral na dětském hřišti v Plzni na Borech, kde hlasitě pokřikoval. U něho strážníci naměřili „pouhých“ 2,25 promile. Kvůli intoxikaci alkoholem měl problém z místa bezpečně odejít po svých,“ popisovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Před desátou večerní si museli ještě poradit s opilým mužem v Lábkově ulici. Ten ležel na chodníku, něco vykřikoval a kopal nohou do plného odpadkového koše, až se z něj nepořádek sypal. Důsledkem alkoholového opojení se choval jako utržený ze řetězu a nedokázal se ovládat.