Jihočeská metropole podporuje mladé tenisty

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Takzvaný bílý sport je v dnešní době poměrně oblíbenou volnočasovou aktivitou. Ne všichni však mají dostatek financí na toto sportovní vyžití. V krajské metropoli se proto rozhodli, že podpoří mladé začínající tenisty. Zajímá vás jak?

Českobudějovický magistrát, konkrétně Odbor školství a tělovýchovy organizuje každoročně tenisovou školu pro děti a mládež. Ta má již v krajské metropoli několikaletou tradici, protože její první ročník se zde konal v roce 2014. Naučit se základy tenisu mohou vaši potomci na veřejném hřišti v Dubenské ulici na sídlišti Máj. Je také dobré podotknout, že lekce probíhají zdarma.

„Mohou tam docházet od května až do září 2019, a to dvakrát týdně v čase od 14:00 do 18:00 hodin. Podstatnou informací pro rodiče je, že výuka jejich potomků je zcela zdarma, navíc jsou pro ně zajištěny tenisové rakety i ostatní potřeby. Na žácích je jen vlastní sportovní oblečení a obuv,“ říká náměstek primátora Viktor Vojtko.

Vždy v úterý a ve čtvrtek jim bude k dispozici odborný lektor. První lekce začíná již příští týden 2. května 2019. Tenisovou školu prozatím využilo přibližně 190 tenistů.