Policie radí: Využijte „leteckou linku“ zdarma a auto nechte doma!

PLZEŇ – Pokud máte v úmyslu o tomto víkendu vyrazit na akci „Den ve vzduchu“ v Plasích, jedině dobře. Měli byste však vědět, že vzhledem k velikosti této události bude doprava do této lokality komplikovaná, a proto raději využijte „leteckou linku“, která je zdarma a doporučuje ji i policie.

(O samotné akci jsem psali zde). Informaci potvrdil mluvčí dopravních podniků René Vávro: „Ve dnech 27. a 28. dubna zajistí PMDP, a.s. dopravu návštěvníků na akci Den ve vzduchu na letišti v Plasích. Spoje budou vyjíždět z Plzně, ze zastávky linky N1 v Bolevci (při konečné tramvajové linky č. 1) a pojedou přes Třemošnou, Kaznějov a Rybnici na letiště v Plasích.“

Zastávky na trase:

Bolevec – zastávka linky N1

Třemošná, Orlík – zastávka veřejné linkové dopravy a linky MHD č. 34

Třemošná, sídliště – zastávka VLD a linky č. 34

Třemošná, ZŠ – zastávka VLD

Horní Bříza, rozc. 1.0 – zastávka VLD

Kaznějov – zastávka VLD

Kaznějov, rozc. 1.0 – zastávka VLD

Rybnice – zastávka

Letiště Plasy – u letiště

Odjezdy ze zastávky „Bolevec“:

10:00, 11:00 a 12:00

Odjezdy od letiště v Plasích:

17:30 a 17:40

Spoje z Plas do Plzně budou odbavovat ve stejných zastávkách jako ve směru na letiště a budou v Plzni vedeny až do sadů Pětatřicátníků s odbavováním cestujících v zastávkách „Okounová“, „U Gery“, „Lékařská fakulta“, „Rondel“ a „Sady Pětatřicátníků“.

V autobusech bude bezplatná přeprava a doprava mezi Plzní a Plasy bude zajištěna velkokapacitními autobusy s bezbariérovým přístupem.