Řidič byl natolik opilý, že naboural do policejní hlídky

UHERSKOHRADIŠŤSKO – I běžná silniční kontrola může odhalit nečekaná zjištění. Tentokrát policejní hlídku překvapil čtyřicetiletý muž z Uherskohradišťska, který spořádaně uposlechl výzvu k zastavení. Co se dělo dál, už tak poklidné nebylo.

„V pondělí patnáctého dubna krátce po půl deváté večer projížděla obcí Břestek octavie,“ uvádí situaci policejní mluvčí Milena Šabatová. „Policejní hlídka se rozhodla vozidlo zastavit a provést běžnou silniční kontrolu. Řidič výzvu respektoval a zastavil. Jenže jakmile hlídka vystoupila z auta, octavie před nimi začala couvat a narazila tak do policejního vozu.“

Policisté k řidiči přiskočili a vyzvali ho, aby vysedl, on ale vůbec nereagoval. Jelikož tím hlídka nabyla dojmu, že by ve svém jednání mohl pokračovat, vytáhla ho z vozidla a nasadila mu pouta. „Po provedení dechové zkoušky bylo jasné, co stálo za jeho chováním,“ dodává Milena Šabatová. „Přístroj u něj vykázal 4,05 alkoholu v dechu. Muž s velmi těžkou artikulací přiznal, že vypil několik piv a několik odlivek tvrdého alkoholu.“ Jeho spolujezdec, který se snažil scénu nenápadně opustit, nadýchal tři promile.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že řidič má do dubna příštího roku zákaz řízení. Svým chováním způsobil dvacetitisícovou škodu na autech a hrozí mu až tři roky ve vězení.