Řidiči, pozor! V centru Vsetína vás čekají uzavírky

VSETÍN – Sezóna oprav na silnicích začíná vrcholit a ve Vsetíně se do toho rozhodli skutečně opřít. Rozsáhlé práce v centru města souvisí s obnovou inženýrských sítí a přípravami na rekonstrukci vlakového nádraží. Řidičům to ovšem přinese množství komplikací, které se protáhnou na několik týdnů až měsíců a město nedokáže slíbit, že všechny uzavírky skončí přesně v termínu.

„Po dobu uzávěrek žádáme řidiče o zvýšenou pozornost a opatrnost při projíždění centrem města, kde bude hustší provoz. Dbejte, prosím, na dodržování přenosného dopravního značení,“ vyzval řidiče starosta Jiří Růžička. Přislíbil, že se město bude snažit zkoordinovat všechny práce tak, aby docházelo k minimalizaci doby uzavírek.

Následný průběh prací a jejich návaznost jsou důležité pro červencovou rekonstrukci okružní křižovatky u Skláře na ulici Generála Klapálka na Ohradě. Před zahájením prací bude město o dopravních omezeních informovat.

Nádražní ulice

Na úseku od bývalé knihovny po křižovatku s Žerotínovou ulicí dojde k rozšíření vozovky a přesunutí chodníku blíže ke kolejišti. Ve směru od bývalé knihovny k nádraží počítejte s jednosměrnou uzavírkou. Chodci se mohou pohybovat oploceným průchodem podél silnice a ze strany od Smetanovy ulice je čeká dlouhá trasa, kterou budou muset projít kolem obchodní galerie až k věžáku. Práce by měly probíhat ve stanoveném termínu od 23. dubna do 15. června.

Smetanova ulice, Svárov, Václavkova ulice

Z důvodu opravy kanalizace a vodovodu na ulicích Svárov a Václavkova dojde k úplnému uzavření Smetanovy ulice v místech křížení s oběma zmíněnými. Tato část nebude přístupná od 23. dubna do 31. května a ulice Svárov a Václavkova od 27. května do 23. června. Využít můžete objízdnou trasu po ulicích Žerotínova, Tyršova a Na Hlásence.

Žerotínova ulice

V úseku od restaurace Na Špici po křížení se Smetanovou ulicí bude Žerotínova zcela uzavřena a to mezi 22. dubnem a 20. květnem. Důvodem jsou dokončovací práce na povrchu komunikace.