Rozsáhlou rekonstrukci rozšíří proměna křižovatky

PROSTĚJOV – Modernizace stávajících chodníků, komunikací či vybudování nových parkovacích stání čeká křižovatku ulic Palackého, Blahodlavova a Plumlovská v Prostějově. Práce na rekonstrukci důležité tepny, ulice Plumlovské jsou v plném proudu.

„Práce na opravě Plumlovské ulice budou stát celkově zhruba 50 milionů korun. Zde značnou část zaplatí majitel komunikace, kterým je Olomoucký kraj. Město Prostějov uhradí zhruba 19,3 miliony korun. Novinkou je oprava právě křižovatky ulic Palackého – Blahoslavova – Plumlovská,“ uvedl primátor města Prostějova František Jura.

V rámci této investiční akce budou provedeny stavební úpravy spočívající v modernizaci stávajících chodníků, komunikací, ve vybudování nových parkovacích stání. „Dále zde musí být provedena přeložka středotlakého a nízkotlakého plynovodu, telefonních kabelů a sítí společnosti E.ON. Bude zřízeno nové veřejné osvětlení a položena chránička pro optický kabel Městské policie,“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že zde vznikne oboustranný koridor pro výsadbu stromů a keřů. Do zeleně investuje radnice zhruba 6,7 milionu korun. Počítá se s výsadbou osmi desítek stromů a sedmi tisíc keřů.

V rámci stavebních prací se však vyskytují nepředvídatelné překážky, které je nutné v průběhu realizace stavby řešit. „Jedná se o výskyt inženýrských objektů pod travnatými plochami, které projektant nemohl předpokládat. Další náklady vychází z požadavků obyvatel a naší snahy jim vyhovět,“ doplnil náměstek Rozehnal.