Úplná uzavírka odkloní dopravu v lokalitě Nový Dražejov

STRAKONICKO – Nejen Strakonické, ale i ostatní řidiče, kteří budou projíždět Novým Dražejovem na Strakonicku, čeká v příštích týdnech úplná uzavírka silnice jím procházející. Kdy uzavírka začne a kudy povede objízdná trasa, se dočtěte v následujících řádcích.

Uzavírka by podle informací Ředitelství silnic a dálnic měla započít v příštím týdnu, a to 2. května 2019 a trvat by měla do 30. června 2019. Konkrétně se jedná o úsek od kruhové křižovatky na komunikaci Katovická po křižovatku Otavská – Virtova.

„V tuto chvíli ještě není k dispozici žádost o úplnou uzavírku komunikace I/22. Prosíme tedy, aby zveřejněná informace byla považována za předběžnou s ohledem na informovanost obyvatel a řidičů. Není vyloučena možnost posunu termínu, o čem bychom včas informovali,“ uvádí město na svém facebookovém profilu.

Objízdná trasa pro osobní automobilovou dopravu povede ve směru ze Strakonic do Horažďovic ze severního dopravního půloblouku do ulice K Dražejovu a dále po komunikaci Virtova, kde se napojí na komunikaci první třídy číslo 22 Otavská. V opačném směru pak bude vedena z Katovic přes Pracejovice, dále ulici V Lipkách a Pod Hradem. Objízdná trasa pro nákladní dopravu bude vedena po komunikaci I/20. Ta bude upřesněna až s oficiálním oznámením o uzavírce.