Havlíčkobrodští zápasníci nemají v Česku konkurenci

HAVLÍČKŮV BROD – Zápasníci trénující pod hlavičkou TJ Jiskra Havlíčkův Brod patří v republikovém měřítku k nejlepším a na domácích soutěžích stěží hledají přemožitele.

„V národních turnajích obsazujeme pravidelně stupně vítězů, a velmi často jsou to příčky nejvyšší. Pokud se chtějí kluci porovnat s konkurencí, musí vycestovat na mezinárodní klání do ciziny,“ popisuje situaci předseda zápasnického oddílu Zdeněk Švec.

Oddíl zápasu v Havlíčkově Brodě čítá kolem sta členů, a jak říká Zdeněk Švec, nemají o nové zájemce nouzi. „Ve skupině mladších žáků je v současné době 35 dětí a každý rok se nám hlásí dostatek nováčků,“ pochvaluje si Zdeněk Švec, který je sám úspěšným trenérem havlíčkobrodského oddílu i české reprezentace. Oddíl úspěšně reprezentují i Libor Milichovský a Marcel Albini. Druhý jmenovaný teď soutěží v kategorii juniorů do 130 kg a podle trenéra Švece je velkou nadějí české zápasnického sportu.

Loňské úspěchy zápasníků doma i v zahraničí ocenila také odborná porota ankety Sportovec Kraje Vysočina a svými hlasy je posunula na druhé místo mezi sportovními kolektivy hned za házenkáře z Nového Veselí.

Více o sportovních výkonech a úspěších zápasníků z Havlíčkova Brodu najdete na jejich FB stránkách.