Požár rodinného domu na Mělnicku uvěznil tři obyvatele. Kouření je málem stálo život!

MĚLNÍK – K velkému požáru řadového rodinného domu v obci Zelčín na Mělnicku vyjeli hasiči ve čtvrtek 25. dubna po třetí ranní. Dostali informaci, že uvnitř se mají nacházet tři osoby. Nejdříve se na místo dostala policie, která z hořícího domu zachránila jednu zraněnou osobu, která byla převezena do nemocnice.

Bravurní zásah hasičů

Původně vyjelo na místo požáru šest jednotek hasičů s cisternami, automobilovou plošinou a velitelským vozidlem. Po jejich příjezdu byl už dům zasažený požárem naplno. „Průzkumná skupina za devět minut od příjezdu prvního vozidla zachránila další dvě osoby uvězněné uvnitř objektu. Za necelou půlhodinu byl požár pod kontrolou a následovalo dohašování uvnitř domu i z vnější strany pomocí výškové techniky,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel

Pokouření za dva milióny

Příčinou požáru rodinného domu se třemi byty byla podle šetření, na kterém spolupracovali vyšetřovatelé HZS Středočeského kraje s kriminální policií, nedbalost při kouření. Způsobená škoda dosáhla na dva milióny korun. Hasičům se podařilo  zachránit majetek za přibližně půl miliónu.

U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Mělník a Neratovice a jednotky dobrovolných hasičů obcí Dolní Beřkovice, Liběchov, Lužec nad Vltavou a Mělník Blata, Mělník Mlazice a Mělník Vehlovice – Chloumek.