Trávníky kolem chrámu sv. Barbory dostaly zabrat! Proč?

KUTNÁ HORA – Minulý víkend se konal v Kutné Hoře závod  Spartan Race, ve kterém v průběhu víkendu startovalo sedm tisíc závodníků. A poškozené trávníky v okolí chrámu svaté Barbory se z toho doteď vzpamatovávají. Proč musela trať vést zrovna přes travnaté plochy? 

Ředitel závodu sice ihned po víkendu zadal technickým službám obnovu zničených ploch, ale v současné chvíli je pohled na zničenou trávu jen k pláči. „Už v uplynulém týdnu jsme na objednávku ředitele závodů Spartan Race v České republice Michala Kúkoly, vyhrabali poškozená místa v trávnících, doplnili substrátem, zaseli travní směs ,obnova‘, která obsahuje i hnojivo. Od minulého týdne prostory pravidelně zaléváme. Budeme dělat vše proto, aby se plochy trávníků co nejrychleji dostaly do dobré kondice,“ uvedl šéf Technických služeb Kutná Hora Jan Jäger.

Obnova trávníků půjde na účet organizátorů Spartan Race. „Úprava je zatím přibližně za dvacet osm tisíc korun a  ještě se budou dělat další zálivky. Práce budou hrazeny Spartanem,“ doplnil.