Požár penzionu zaměstnal hasiče na několik hodin

ČESKOKRUMLOVSKO – Poklidný večer v jednom z penzionů na Českokrumlovsku narušil včera večer požár. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanice Kaplice a dobrovolných hasičů obcí Malonty, Benešov nad Černou a Horní Stropnice. Velitel zásahu zde vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu.

Před osmou hodinou večerní obdrželo Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje informaci o požáru budovy v Pohorské Vsi. „Hasiči průzkumem na místě požáru zjistili, že hoří podkroví místního penzionu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů. V budově se již naštěstí tou dobou nikdo nenacházel.

Požárem byla zasažena především střecha objektu. Zasahovalo zde 10 cisteren, automobilový žebřík a tři dopravní automobily. „Hasiči při zásahu používali termokameru, kterou vyhledávali skrytá ohniska,“ konstatovala mluvčí Matějů. Lokalizovat se jim ho podařilo krátce po jedenácté hodině večerní.

„Úplná likvidace požáru nastala po rozebrání a dohašení celé střešní konstrukce za další tři hodiny,“ sdělila mluvčí hasičů. Požářiště kontrolovala ještě dnes od brzkých ranních hodin Dobrovolná jednotka obce z Benešova nad Černou. Škoda na majetku byla vyčíslena na 3 000 000 korun a příčina vzniku požáru je v šetření.