Cyklisté, pozor! Na Vsetínsku řádí zloději kol!

VSETÍNSKO – Ze sedmnácti letošních případů odcizení jízdních kol byly hned tři ohlášeny během tří hodin v průběhu pátečního odpoledne. Zloději si tak ve vsetínském okrese přilepšili o více než čtyřicet tisíc korun a nezastavily je ani zámky. Policie tak vyzývá občany, aby svá kola řádně zabezpečili.

Krádež ve Valašském Meziříčí se odehrála v pátek v dopoledních hodinách. U jedné z firem tak zmizela rovnou dvě horská kola v celkové hodnotě dvacet tisíc korun.

Ve Vsetíně zmizelo kolo ze sklepa bytového domu. Do společných prostor se zloděj dostal bez použití násilí, před vstupem do jedné ze sklepních kójí mu však stál v cestě zámek. Pánské horské jízdní kolo za devět tisíc zmizelo někdy od středečního podvečera do pátečního odpoledne.

Třetí případ se odehrál v Rožnově pod Radhoštěm a to mezi velikonoční nedělí a pátečním odpolednem. Kolo v hodnotě deseti tisíc korun zmizelo ze společné kolárky domu, do které se lupič dostal bez jakýchkoliv překážek.

Policisté žádají občany, aby lépe zabezpečili společné domovní prostory. Kolo by mělo být zamčené u pevného předmětu a to i v případě jeho uložení ve sklepě. Lidé by také měli zvážit užití elektronických zámků nebo opatření jízdních kol syntetickou DNA.