Hvězdy StarDance zazáří na SOUNDTRACKU Poděbrady! Zatančí na filmové melodie z pohádek

PODĚBRADY – Zažít naživo atmosféru populárního pořadu StarDance mohloa v přímém televizním přenosu zažít jen pár hostů. Nyní si budou moci vychutnat tanec Veroniky Arichtevy, Dany Batulkové, Marie Doležalové a dalších,i návštěvníci Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady. Ten se koná již počtvrté poslední srpnový víkend! 

Taneční show v choreografii Jana Ondera, připravená speciálně pro festival, provede fanoušky filmu a tance melodiemi slavných pohádek. „Po loňské úspěšné premiéře tanečního odpoledne v kryté koncertní hale se skvělým zvukem jsme i letos do hlavního programu zařadili taneční show hvězd ze StarDance, která představí známé tváře pořadu v originální choreografii. Naši návštěvníci se tak mohou přijít projít lehkým tanečním krokem pohádkovým světem,“ láká na program Karla Sluková, dramaturgyně festivalu.

Jan Onder tentokrát připravil speciálně pro SOUNDTRACK Poděbrady choreografie, které návštěvníky provedou Z pohádky do pohádky. „Elsa z Ledového království se tak na parketu potká s Popelkou nebo Princeznou se zlatou hvězdou. Svůj milostný příběh tanečními kroky zatančí Kráska a zvíře nebo Tarzan. Se zvířátky z Madagaskaru budeme Hledat Nema. Zatouláme se do Doby ledové a na vše dohlédne Lví král,“ popisuje dramaturgyně.

 

SOUNDTRACK Poděbrady 

přináší spojení filmové hudby a multimédií a nabízí mezinárodní program největších hvězd filmového hudebního průmyslu. Za vznikem festivalu stojí producent, skladatel, textař a také autor filmové hudby, Michal Dvořák, člen skupiny Lucie, iniciátor a vizionář oceněný několika hudebními cenami.

Cena festivalu

Krásná SOUNDTRACK cena vznikla ve spolupráci s sochařem a designerem Stefanem Milkovem a tradiční českou firmou Preciosa. Uděluje se za mimořádný přínos české nebo světové filmové hudbě a doposud ji obdrželi skladatelé Ondřej Soukup, Jaroslav Uhlíř, Eric Serra, Nicola Piovani, in memoriam Petr Hapka, Petr Skoumal, Karel Svoboda a Radim Hladík. Speciální cenu obdrželi též slavná violoncellistka Tina Guo, skladatelé hudby k filmovému hitu Kingdom Come Adam Sporka a Jan Valta z Warhorse Studios a zástupce přední světové umělecké agentury William Morris Endeavor.

Historie festivalu

SOUNDTRACK Poděbrady zahájil svou historii 0. ročníkem v roce 2016, audiovizuální show s hvězdami českého nebe: David Koller, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Dasha, Ondřej Ruml a samozřejmě Michal Dvořák. V roce 2017 uvedl Michal Dvořák 1. ročník festivalu tak, jak jej známe dnes – čtyři dny naplněné audiovizuálním programem a multimediálním obsahem v parku. V roce 2018 organizátoři poprvé představili nový areál hlavní stage – tmavě modrou krytou koncertní halu až pro 2 500 sedících diváků, umístěnou na louce u Jezera Poděbrady s výhledem na Zámek Poděbrady, dominantu lázeňského města. Festival během prvních tří let navštívilo přes 75 000 lidí.