Místo cukrovaru budou mít obyvatelé Českého Brodu luxusní bazén

ČESKÝ BROD – Českobrodští radní budou jednat s investorem připravované výstavby Liblického předměstí. Dle jejich představy by měla výstavba velkého množství bytových domů nabízet i dostačující občanskou vybavenost a v jednání je i krytý bazén, který by měl nahradit bývalé koupaliště Na Kutilce. 

Již nyní probíhají jednání, řeší se občanská vybavenost tohoto prostoru, jako je například školka nebo velký park. “Nový bazén se jeví jako vhodný i k očekávanému nárůstu počtu obyvatel Českého Brodu. V následujících letech by se mohlo město rozrůst až o pět tisíc obyvatel, kteří najdou domov právě na Liblickém předměstí,” informuje radní pro rozvoj města s tím, že se připravují další studie jako je se studie Kounická, Český Brod západ, Jahodiště a další výstavba v rámci města.

Plánovaný bazén by měl mít předběžně pětadvacet metrů, jeho součástí by mělo být brouzdaliště s drobnými herními prvky, vířivka a sauny. Část jižní stěny by mohla být otevíratelná a v létě průchozí na venkovní terasu či zelený prostor s možností opalování i občerstvení.