Obnažování a ukájení se v zámeckém parku, po muži se pátralo půl roku

LEDNICE – Zámecký park v Lednicích navštíví přes rok tisíce návštěvníků. Již na podzim loňského roku dostala tamní policie oznámení o podezřelém muži, který se do areálu zámeckého parku nechodil kochat přírodou a historií, ale přicházel za účel vlastního uspokojení, vyhledával ženy, před kterými se sexuálně uspokojoval.

První oznámení o nepříjemném zážitku jsme přijali od několika návštěvnic již na podzim loňského roku. „Zaskočené ženy shodně vypovídaly, že v areálu parku viděly muže, který se před nimi obnažoval a ukájel se. Policisté se začali popsaným případem zabývat. Provedli řadu opatření, aby se jim podařilo exhibicionistu ztotožnit a dopadnout. Nicméně během zimních měsíců jeho výpravy do lednického parku ustaly. Odmlka však netrvala dlouho, s příchodem jara opětovně do Lednice zamířil. Tentokrát však spadla pomyslná klec.“ dodává mluvčí Kamila Haraštová.

Díky nesčetným výpovědím se podařilo muže ztotožnit a přivést na policejní služebnu. Vzhledem k tomu, že se jednalo o opakované pohoršování na veřejnosti, hrozí mu nyní trest v podobě odnětí svobody až na 3 léta. Muž se k činům doznal.