Přes nepříliš úspěšný první pokus, vyžádali si příbramští další Africké trhy!

PŘÍBRAM – Po velkém zájmu se do Příbrami vrací africké trhy. Tentokrát se uskuteční první květnový víkend. Opět v estrádním sále příbramského kulturního domu. První trh se úplně nepovedl, chybělo místo i pořadatelé. Přesto mají lidé zájem! Tak snad se druhý pokus již povede lépe. 

“Problémem byla nízká kapacita pokladen a také celkově příliš malý prostor pro prodej a ochutnávky. Na sociálních sítích se ozvala celá řada návštěvníků, která si stěžovala na dlouhé čekání ve frontách na zaplacení, které trvalo ve špičce až dvě hodiny. Není proto divu, že někteří čekání nevydrželi a odešli bez ovoce,” přiznal organizátor akce.

Kritika padla i na ceny ovoce. Ta je logicky několikanásobně vyšší než u ovoce zakoupeného v supermarketech. Jestli se investice do čerstvého ovoce vyplatí v poměru k jeho chuti a kvalitě je pak na posouzení každého kupujícího. Návštěvníci se každopádně mohou těšit na čerstvé ovoce, které je letecky dováženo z Ugandy a dalších afrických zemí. Zakoupíte hned několik druhů banánů, avokádo, mango, ananas, sušené ovoce, koření a další.