V Liberci otevřeli dětské dopravní hřiště

LIBEREC – I přes nepřízeň počasí přišlo v sobotu na Jarní otevření dětského dopravního hřiště v Liberci kolem stovky dětí s rodiči a prarodiči. Otevírání dopravního hřiště v Lužické 147 tradičně pořádá Městská policie Liberec a zúčastňují se ho i další subjekty zabývající se bezpečností silničního provozu, například hasiči.

Městská policie předvedla práci psa a psovoda, zadržení pachatele a představila svou techniku a vybavení, například služební vozidlo s radarem, vyhledávací systém LOOK, služební skútr a další vybavení. Součástí dne byla i bike show Jana Sladkého a workshop závodních kol.

K dispozici byla i trialová kola a kromě soutěžní jízdy a vědomostních otázek z dopravy si děti i ostatní návštěvníci mohli prohlédnout rychlý zásahový automobil profesionálních hasičů, který je vybaven pro zásahy u dopravních nehod. Děti od 2 do 12 let soutěžily v preventivním stánku hasičů, kde na ně čekaly otázky z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva, nechyběl ani Domeček rizik nebo oblíbené procvičování čísel linek tísňového volání. Všichni soutěžící dostali za odměnu drobné dárky.

Dopravní hřiště je pro veřejnost otevřeno od dubna do června a od září do října každý pracovní čtvrtek od 14 do 17 hodin. Pro čtvrté ročníky základních škol tu probíhá výuka dopravní výchovy každý všední den od 8 do 14 hodin. O letních prázdninách je hřiště pro veřejnost v provozu každý pracovní den od 9 do 14 hodin. Za nepříznivého počasí je zavřeno. Jízdní kolo nebo šlapadlo je možné zapůjčit, přilbu je nutno mít vlastní. Děti od 3 do 6 let musí být v doprovodu osoby starší 18 let, děti do 10 let musí být v doprovodu osoby starší 15 let. Na hřišti je vždy přítomen odpovědný pracovník.