Rodina přišla o Velikonocích o střechu nad hlavou. Takovou vlnu solidarity ale nikdo nečekal!

VSETÍN – Velikonoční pondělí se pro rodinu Koudelových z Huslenek proměnilo v noční můru. Požár, který se neobešel bez zranění, pohltil celý dům a doslova je tak během chvíle připravil o domov. Tragédie ovšem rozhýbala nebývalou vlnu pomoci, ke které se rozhodli připojit i vsetínští muzikanti v čele s Janem Žambochem. Výtěžek z jejich koncertu, plánovaného na 23. května, poputuje právě k nim.

„Když se ke mně dostala zpráva o té hrozné události našich přátel, přišlo mi samozřejmé rychle konat,“ uvedl Jan Žamboch, zakladatel kapely Žamboši, která je trojnásobným držitelem ceny Anděl. „S kapelou každoročně odehrajeme řadu benefičních koncertů, dosud jsme ale žádný takový neorganizovali. Bude to tedy naše premiéra. Muzikanti by měli takto pomáhat.“

Celé město se dalo do pohybu, aby narychlo připravilo zázemí pro koncert, který proběhne na vsetínském náměstí Svobody. „Město rychle vyřídilo zábor veřejného prostranství, Dům kultury nezištně nabídl ozvučení, hlásí se i spousty hudebníků. Všichni samozřejmě bez nároku na honorář,“ doplnil Jan Žamboch.

Pokud chcete rodině pomoci, můžete jim už nyní přispět na transparentní sbírkový účet, který zřídila obec Huslenky pod číslem 5605978389/0800. Přímo na koncertě pak bude připravena kasička na hotovost.