Ze čtyř krádeží byly dnes v Pardubicích třikrát usvědčeny ženy

PARDUBICE – Zásobit se na čarodějnické oslavy se dnes zřejmě rozhodlo hned několik zlodějů nezávisle na sobě. Jeden z nich se přitom dokonce pral. Z dnešních čtyř pachatelů krádeží jsou tři ženy. Jen podotýkáme, že s dnešním datem v tom není třeba hledat žádnou souvislost.

Drobnou krádež potravin v centru Pardubic v celkové hodnotě 1007 korun řešili strážníci s 71letou ženou v obchodním domě. V tom samém obchodním domě se hlídka objevila ještě jednou. I tentokrát šlo o ženu, tentokrát 22letou. K potravinám přidala i spodní prádlo, pleťovou masku a lubrikační gel. Vše v hodnotě 1196 korun. V obou případech strážníci uložili pachatelkám pokutu příkazem. Příkazním řízením strážníci vyřešili také krádež u cizinky, která se bez placení pokusila odnést čtyři instantní polévky za 39 korun. Zboží si odkoupila a totožnost navíc musela prokázat až na cizinecké policii.

Nejvíc práce ale měli strážníci s mužem, který na nádraží v trafice strčil pod bundu časopis. Při krádeži ho uviděl pracovník ostrahy, který se jej vzápětí pokusil zastavit. Potyčku ukončil až příchod strážníků. Jeho podivné chování navíc strážníky přivedlo k podezření, zda se nejedná o osobu s duševními problémy. Vliv alkoholu nebylo možno zjistit, protože muž odmítl podstoupit dechovou zkoušku. Případ si ale převzala policie, protože krádež s užitím násilí je již trestným činem, byť šlo o časopis v hodnotě 60 korun.

Vzhledem k dnešní filipojakubské noci mají pro vás pardubičtí městští strážníci pár doporučení:

  • Pamatujte na to, že i dnes platí noční klid.
  • Nezapomeňte na slušné (vy)chování.
  • Ať už pijete, nebo létáte na koštěti – neuškodí držet se v nižší hladině. Alkoholické i letové.
  • Upalovat čarodějnici (skutečnou i domnělou) je z pohledu zákona trestný čin a nesmí se to! Jen pro jistotu.
  • Když už k vám náhodou dnes strážníci přijedou, bude to bohužel spíš služebně než za zábavou.

Ilustrační foto