Aktualizujeme: Včerejší nehoda v Jindřichově Hradci si vyžádala oběť

JINDŘICHŮV HRADEC – Již včera večer jsme vás informovali o tragické dopravní nehodě v Jindřichově Hradci, kde došlo ke střetu cyklisty s osobním vozidlem (informaci najdete zde). Policie žádá o pomoc případné svědky, kteří mohli průběh vidět, či jej zaznamenat na své autokamery.

Řidič osobního automobilu Škoda Octavia jel ve směru od obce Otín na Jindřichův Hradec. „Na horizontu stoupání pravděpodobně přehlédl skupinu cyklistů, jedoucích ve stejném směru a do posledního z nich narazil,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Podle jeho informací cyklista vlivem nárazu padl zády a hlavou na přední kapotu a čelní sklo, kdy jej náraz odhodil několik metrů před vozidlo. Jízdní kolo bylo tímto nárazem odhozeno vpravo mimo komunikaci.

Po příjezdu policistů již na místě zasahovala záchranná služba i svědci události, kteří se snažili těžce zraněného cyklistu oživovat. „Ten však i přes neodkladnou první pomoc, podlehl následkům těžkého zranění,“ sdělil policejní mluvčí. Stal se tak již osmnáctou obětí nehod na jihočeských silnicích od začátku roku.

Tragická nehoda cyklisty s osobním automobilem v Jindřichově Hradci (zdroj Policie ČR)

Případ vyšetřuje také Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Jindřichův Hradec, která následně zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti.

„V rámci vyšetřování této tragické nehody žádáme případné svědky, kteří mohli průběh vidět, či jej zaznamenat na své autokamery, aby nás kontaktovali na lince tísňového volání 158 či na uvedeném útvaru v Jindřichově Hradci, Nádražní 567/II, telefon 974 233 320,“ apeluje policejní mluvčí Milan Bajcura.