Krumlov chystá oslavy výročí konce druhé světové války

ČESKÝ KRUMLOV – V letošním roce se Český Krumlov připravuje již na čtyřiasedmdesáté výročí konce druhé světové války. Obyvatelé i návštěvníci města tak budou moci uctít památku účastníků této války. K vidění bude také vojenská technika nebo ukázky táborů z první a druhé světové války. Program na následující dva dny je vskutku nabitý, posuďte sami.

Oslavy proběhnou 3. a 4. května 2019 ve dvou lokalitách. V pátek odpoledne od 16:00 hodin si budete moci v Pivovarských zahradách prohlédnout vojenskou techniku a ukázky táborů z první a druhé světové války. Program samotných oslav začíná v sobotu 4. května 2019 od 11:00 hodin na náměstí Svornosti.

„Pietním aktem připomeneme oběti a hrdiny druhé světové války. Za přítomnosti představitelů města a významných hostů budou položeny květiny k pamětní desce československých válečných letců z českokrumlovského regionu,“ uvádí město k této části programu. Úderem půl druhé odpolední vypukne v Pivovarských zahradách rekonstrukce bitvy o Český Krumlov.

Od 16:00 hodin program nabídne špetku swingu, a to zpět na náměstí Svornosti. „Vystoupí Swingový orchestr a Dechový orchestr Základní umělecké školy Český Krumlov a od 18:00 hodin si budeme moct poslechnout blues-rockovou kapelu Bryce & Mr. Me,“ lákají organizátoři akce. V případě, že toho po celém dni nebudete mít ještě dost, můžete si vyslechnout slavnostní koncert s číší vína s názvem „Swing pomáhal vyhrát válku“ v podání Swing Tria Avalon. Ten se uskuteční od 19:00 hodin v českokrumlovském Hotelu Růže.