Mobilní služebny městské policie přijedou do okrajových částí Zlína

ZLÍN – I letos se městská policie rozhodla „vyjet vstříc“ občanům města a mimo běžné hlídky být lidem pravidelně k dispozici. Využívají k tomu mobilní služebny. „Jak již název napovídá, mobilní služebna je v podstatě víceúčelová dodávka se skříňovou nástavbou a po dobu přistavení v konkrétní lokalitě zde bude přítomen vždy nejméně jeden strážník, v jehož územní působnosti se oblast nachází,“ vysvětlil tiskový mluvčí MP Zlín Pavel Janík.

V určené dny od května do října budou mobilní služebny přistaveny v jednotlivých částech města. „Z dosavadních zkušeností víme, že občané se tak na nás obrací nejen ve věcech týkajících se svého bydliště a okolí, ale také v záležitostech, s nimiž by dříve museli na spádovou okrskovou služebnu nebo do budovy ředitelství,“ sdělil ředitel městské policie Milan Kladníček.

Kdy se budete moct se strážníky potkat? „Každé první pondělí v měsíci bude v době od jedné do pěti hodin odpoledne přítomna na Velíkové a každé druhé pondělí v měsíci na Mladcové,“ vyjmenovává Pavel Janík. „V Loukách zastihnete strážníky každé první úterý v měsíci a každou druhou středu v měsíci budou zajíždět do Lhotky – Chlumu. První čtvrtek v měsíci bude mobilní služebna umístěna v Jaroslavicích, druhý čtvrtek v měsíci na Klečůvce, třetí čtvrtek připadá na Lužkovice a konečně čtvrtý na Salaš.“ O plánovaném přistavení služebny se můžete informovat i v kancelářích místních částí.