Obnova Brouzdaliště u Malého jezu je v plném proudu

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Krajská metropole, která je vlastníkem vodního díla s názvem Brouzdaliště u Malého jezu, zhruba v polovině března zahájila jeho obnovu. Společnost, která jej provozuje, upozornila na špatný stav, který neumožňuje řádné a bezpečné provozování. Přinášíme vám aktuální fotografie, jak práce na místě pokračují.

Brouzdaliště vzniklo již v roce 1930 a během této doby se jeho provozováním vystřídali různá seskupení. V letech 1935 až 1950 o areál u Malého jezu pečoval například spolek Dětské a lidové koupaliště na Malši. Od letošního roku je jeho provozovatelem vodárenská společnost zabývající se provozováním vodohospodářské infrastruktury.

Obnova Brouzdaliště u Malého jezu v Českých Budějovicích (zdroj c-budejovice.cz)

„Oprava skoro za jeden milion korun byla zahájena 18. března. Zhotovitel dokončí práce v květnu, ale brouzdaliště si musí počkat na přítok vody z Mlýnské stoky. Součástí prací je i vyčištění koryta výtoku z brouzdaliště do Malše, což se uskutečnilo minulý týden. Projektová dokumentace bude zpracována ještě letos a nového přítoku bychom se tak mohli dočkat už na jaře roku 2020,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.