Vyjádřete podporu a posnídejte férově!

ZLÍN – Již podeváté se lidé napříč celou zemí sejdou, aby společně posnídali. Ačkoliv jednotlivá místa konání rozděluje značná vzdálenost, spojnici mezi nimi vytváří myšlenka podpory fairtrade a lokálních pěstitelů, tedy dodržování důstojných pracovních podmínek pro všechny bez rozdílu. Ať už vás lákají exotické pochutiny nebo domácí dobroty, vyjádřete svou podporu férovým nákupem surovin, připravte z nich doma něco dobrého, vezměte deku a rodinu a přijďte v sobotu 11. května mezi desátou a dvanáctou na Férovou snídani do Zlína.

Pod značkou Fairtrade najdete již nemalé množství zboží, které k takovému označení musí splňovat celou řadu přísných sociálních, environmentálních a ekonomických kritérií a v obchodě je poznáte podle produktové známky. Pokud tedy i vám záleží na dodržování spravedlivějších obchodních podmínek, lidských práv a šetrném chování k životnímu prostředí, přidejte se k akci, kterou pod záštitou neziskové organizace NaZemi přichystal Klub podnikatelek ze Zlínska a Inspirace Zlín. Účastí na pikniku se přidáte k tisícům stejně smýšlejících lidí, kteří se každoročně setkávají na téměř dvou stovkách míst po republice.

Na akci se nic neprodává, obstarat snídani je čistě vaším úkolem. Ať už budete tvořit z vlastních, farmářských nebo fairtradových produktů, upečte nebo uvařte to, co sami milujete a nebojte se udělat i trochu navíc, aby se lépe navazovala konverzace s vedle snídajícími sousedy. Přineste si deku, příbor a talířky a pak už si jen vyhlédněte pěkné místo v parku poblíž altánu a užívejte soboty. Jako novinka je letos připravena i dílnička pro děti.

Pro aktuální informace navštivte facebookové stránky zlínské akce nebo web události.