Do práce na kole vyrazili radní i zaměstnanci pardubického krajského úřadu

PARDUBICKÝ KRAJ – Do projektu „Do práce na kole“ se zapojilo 66 pracovníků z krajského úřadu. Mezi těmi, kteří volí kolo jako nejoblíbenější prostředek do zaměstnání, jsou i náměstek hejtmana Roman Línek a radní René Živný.

Pardubice patří k městům, se kterým jsou cyklisté neodmyslitelně spjati, a také jsou městem s nejvyšším počtem účastníků výzvy „Do práce na kole“. Do té se organizátoři z Pardubic zapojují už po deváté. Cílem projektu je motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo nebo jakoukoli bezmotorovou formu dopravy včetně běhu a chůze.

I vy se můžete zapojit společně s více než 19 tisíci dalších lidí do 9. ročníku celorepublikové květnové výzvy Do práce na kole. Utvořte s kolegy až pětičlenné týmy, zaregistrujte se a v květnu do práce pravidelně jezděte na kole, koloběžce, bruslích nebo běhejte či choďte pěšky. Registrace je prodloužena do 5. května. Více podrobností naleznete ZDE.

Za úřad Pardubického kraje je v letošním roce zaregistrováno 66 účastníků, z toho 34 žen a 32 mužů ve 20 soutěžních týmech. „Do práce jezdím na kole velmi rád a tuto variantu volím vždy, když je to možné. Cyklistika je pro mne také sportem číslo jedna, pokud jedu na dovolenou a zvláště pokud mohu vyrazit na výlet po kraji se svou rodinou,“ sdělil náměstek hejtmana Roman Línek.

„Pardubický kraj podporuje cykloturistiku a každým rokem tak vzrůstá počet cyklostezek a cyklotras. Rád bych připomenul projekt Cyklopecky, kterým náš kraj podporuje cykloturismus v celých Východních Čechách,“ sdělil radní pro cestovní ruch René Živný.