Opravy silnice podél Vltavy si vyžádají pořádnou dávku trpělivosti řidičů. Očekávají se kolony!

PRAHA – ZÁPAD – Bude to chtít klid a pevné nervy. V následujících měsících bude procházet celkovou rekonstrukcí silnice II/102 mezi Prahou a Štěchovicemi. Po dokončení sanace skal se bude nyní pokračovat v opravě vozovky.

Komplikovaný provoz

„Oprava bude probíhat ve dvou etapách, v jejichž rámci dojde k zpevnění konstrukčních vrstev vozovky, opravě mostních objektů a opěrných zdí i k opravě a doplnění systému odvodnění,“ uvedl radní pro oblast dopravy František Petrtýl s tím, že  radnice si uvědomuje, že práce negativně ovlivní provoz na této komunikaci.

Mobilní semafory

První etapu opravy silnice II/102 v úseku od hranic hl. města Prahy – Měchenice zahájili silničáři ve druhé polovině března. Do 20. dubna proběhlo kácení stromů a příprava dopravně inženýrských opatření. O čtyři dny později byly zahájeny vlastní stavební práce. Probíhat budou vždy souběžně na dvou úsecích dlouhých cca 400 metrů vzdálených od sebe minimálně 2 kilometry. Provoz na nich bude řízen mobilními semaforovými soupravami.

Druhá etapa

Na druhou etapu projektu, opravu úseku silnice II/102 v úseku z Davle do Štěchovic byla vyhlášena veřejná zakázka a začátek její realizace očekává Středočeský kraj v příštím roce. Celkově jde o dopravní projekt za jednu miliardu korun, z toho I. etapa si vyžádá podle předpokladů 771,5 milionu korun a II. etapa by měla stát 464,3 milionu korun. Obě budou spolufinancovány z prostředků evropských fondů.