D1 se v noci na neděli uzavře! Víme kdy a kde.

VYSOČINA, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Demolice nadjezdu na 145. kilometru dálnice D1 u Velkého Meziříčí uzavře v noci ze soboty 4. na neděli 5. května úsek mezi kilometry 141-146. Objízdná trasa povede po silnici II/602 – přes Velké Meziříčí.

Uzavírka začne v sobotu 4. května v 19.00 hodin a skončit by měla v neděli v 9.00 hodin ráno. Přípravné práce už ale budou probíhat od sobotní 13.00 hodiny a dokončovací pak ještě v neděli do 15.00 hodin. V těchto časech projede dálničním úsekem v režimu 2+1 jízdní pruhy.

„Do policejního opatření je zapojený dostatečný počet policistů, kteří jsou připraveni řešit případné problémy a mimořádné události, a to jak na dálnici D1, tak na objízdných trasách,“ upozorňuje krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Objízdná trasa povede přes Velké Meziříčí

Policejní hlídky budou také na několika pevných stanovištích především na důležitých křižovatkách ve Velkém Meziříčí, kde se dají očekávat problémy s plynulostí v dopravě. „I když předpokládáme, že by v noci z pátku na sobotu měl být na dálnici poměrně slabý provoz, nelze přesto vyloučit vznik nárazových kolon,“ zdůrazňuje Dana Čírtková.