Agresivní bezdomovci poštvali na strážníky psa!

PARDUBICE – Hlídky strážníků pardubické městské policie musely na náměstí Čs. Legií zakročit proti skupině agresivních bezdomovců. Na chování opilých a agresivních lidí bez domova si stěžovali kolemjdoucí s tím, že obtěžují dospělé a troufají si i na děti. Na jednu z žen dokonce plivli za to, že odmítla vyhovět jejich žebrání.

Hrubí byli bezdomovci i k hlídce strážníků, která chtěla jejich chování usměrnit. Ve chvíli, kdy strážníci jednoho z bezdomovců vyzvali k prokázání totožnosti, se je muž pokusil rovnou napadnout. Okamžitě byl zpacifikován k zemi, kde mu byla nasazena pouta. V ten moment ale bezdomovcova přítelkyně s dvěma promile alkoholu neudržela psa a ten zaútočil na jednoho ze strážníků a zranil jej na noze.

Agresivního muže, který byl rovněž pod vlivem alkoholu, strážníci po převozu na záchytnou stanici vyřešili pokutou příkazem na místě. Pes byl odchycen, bezdomovcům odebrán a předán do útulku, kde byl umístěn do karantény. Bezdomovec totiž nebyl schopen jakkoliv prokázat, že je zvíře očkováno.

Podle pardubických strážníků jsou takto vyhrocené situace s těmito lidmi bohužel téměř na denním pořádku. Video ze zásahu najdete ZDE.