Narazil do tahače a ujel! Policie pátrá po neznámém řidiči

OLOMOUCKO – Dálnice je jedna velká džungle a řidiči často dělají neuvěřitelné věci. Ani deset cedulí a výstražných světel některé z nich nezastaví. Minulé pondělí nezastavil řidiče osobního vozu ani náraz do kamionu. Nyní po něm pátrá dálniční policie.

Policisté dálničního oddělení Kocourovec se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody ke které došlo 29. dubna ve 23.47 na dálnici D35 na 269 kilometru v blízkosti Lipníku nad Bečvou ve směru od Ostravy na Olomouc.

Do náklaďáku značky Mercedes narazilo neznámé osobní auto v místě, kde z důvodu stavebních prací byl snížený počet jízdních pruhů z tří na dva. „V uvedeném úseku nákladní soupravu zleva předjíždělo dosud nezjištěné osobní motorové vozidlo, mohlo by se jednat o osobní automobil Škoda Superb, a před uvedeným zúžením přejelo z levého přes prostřední do pravého jízdního pruhu, přičemž pravou částí narazilo do levé části tahače,“ popsal podrobně nehodu mluvčí policie Libor Hejtman.

Řidič pak pokračoval v jízdě ve směru na Olomouc. Během dopravní nehody došlo k hmotné škodě na nákladním tahači Mercedes. Policie nyní nehodu šetří a obrací se na případné svědky, aby pomohli najít řidiče auta, který nehodu způsobil.

Mohou se přihlásit na linku 158, nebo osobně či telefonicky kontaktovat přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, tel.: 974 762 751.