Otevírání pramenů v Luhačovicích nabídne třídenní slavnosti

LUHAČOVICE – Luhačovice zahajují lázeňskou sezónu, a jak se na nejkrásnější moravské lázně patří, událost to bude velkolepá. Na třídenní slavnosti otevírání pramenů nebude chybět jarmark, folklorní hudba, přehlídka historických vozidel, relaxační cvičení ani koncerty, v rámci nichž se návštěvníci mohou těšit i na vystoupení Janka Ledeckého. Akce, která každoročně láká tisíce lidí, propojuje historii místa se současností a světské radosti s duchovní stránkou. Od pátku do neděle nabídnou Luhačovice zábavu pro celou rodinu!

Většina akcí se uskuteční v prostorách lázeňského areálu. Prvním z lákadel bude jarmark na ulici Dr. Veselého, který svým otevřením zahájí páteční odpolední program. Zavítat na něj budete moct po celou dobu slavností. Na sedmou hodinu se pak můžete přesunout do Městského domu kultury Elektra, kde se uskuteční koncert Janka Ledeckého.

V sobotu rozhodně nesmíte prolenošit! Už od devíti hodin vás rozhýbe relaxační cvičení jógy a o dvě hodiny později si můžete vyzkoušet taoistické umění pro zdraví tai chi. Odpoledne se připravte na přehlídku historických automobilů a bicyklů, které budou projíždět ulicemi města. Večer bude patřit cimbálu a kapele Golden Delicious.

Neděle započne ranní mší svatou. Z kostela sv. Rodiny se pak průvod vydá k pramenům, aby farář posvětil každý z nich. Následovat bude folklorní odpoledne na Lázeňském náměstí a role moderátora se ujme oblíbený slovácký herec Josef Kubáník. Slavnostní zakončení si pak vezme na starost soubor Cimballica.

Pokud si děláte starosti s dopravou, od záchytných parkovišť na příjezdu do města ve směru od Uherského Brodu vás převezou připravené mikrobusy. Výmluvou není ani nepříznivé počasí, protože v případě deště se většina kulturních akcí může přesunout do Městského domu kultury Elektra.