Do Zábřeha míří food trucky. Dovezou chutě celého světa

ŠUMPERSKO – Food festival Jídlo na ulici nabídne v malém městě celý svět. Na návštěvníky čeká v sobotu 18. května od 10 hodin ochutnávka specialit i zábava. Na ulici Farní v Zábřehu na Šumpersku budou k mání krevety, burgery, sushi, churros, empanadas a mnoho dalších lahůdek.

Festival jídla z ulic celého světa a chutí všech kontinentů počtvrté oživí prostory kolem Kapří fontány a amfiteátr před zámkem. Kromě nejlepšího jídla ze všech koutů naší planety se můžete těšit i na doprovodný program, hudbu, dětský koutek a spoustu zábavy.

„Návštěvníci ochutnají legendární vietnamské Bun Bo Nam Bo, španělskou paellu a tapas, mexické burritos, quesadillas a tacos, kanadskou specialitu Poutine, tradiční belgické hranolky smažené na sádle, japonské sushi, maki, futomaki a polévku Goma, úžasné španělské koblížky churros, fantastické argentinské plněné taštičky empanadas, sušené mango z Filipín, americké tradiční Mek & Číz, rozpečený Raclette sýr, slávky na curry s kokosovým mlékem, lososový burger s čerstvým špenátem, letní nesmažené závitky s krevetami, krevetový špíz a mnoho dalších dobrot. Na své si příjdou i milovníci poctivých burgerů v těch nejoriginálnějších chuťových kombinacích,“ láká na festival do Zábřeha na Šumperku Vratislav Jarmar ze spolku Na Talíři.

Přijedou food trucky z celé České republiky. Chybět nebude ani tradiční kuchyně našich babiček, která je přímo spojena s regionem, zastoupeny budou i regionální produkty a prezentace originálních gastroprojektů z okolí. Festival nezapomíná tradičně ani na sladké. Těšte se na muffiny, cupcakes, vafle, palačinky, sladké tvarůžkové dobroty, čokoládové lanýže, RAW sladkosti nebo ty nejlepší nebeské dorty. Milovníci exotické kuchyně budou moci opět ochutnat cvrčky, brouky, žabí stehýnka a jedno velké extrémní překvapení.

Atmosféru celého dne hudebně doprovodí dj’s Wentoline a Cmeen.