Kriminalisté dopadli pravděpodobného vraha. Dosud nebyl trestaný

OLOMOUCKO – Včera zadrželi policisté muže podezřelého z vraždy šestadvacetiletého muže, který byl nalezený v pondělí 29. dubna na faře v Chudobíně u Litovle na Olomoucku. Mladík byl zabit zvlášť surovým způsobem. Při zadržení podezřelého asistovala zásahová jednotka.

Krajští kriminalisté zatkli dvaadvacetiletého mladíka. Policistům ztěžoval práci fakt, že obviněný dosud nebyl trestaný. „Motiv jeho jednání je předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla mluvčí policie Jitka Dolejšová s tím, že z dosavadně zjištěných skutečností vyplývá, že obviněný oběť napadl surovým způsobem. Vyšetřovatelé pracují i z možností, že šlo o vyřizování účtů na drogové scéně.

Kriminalisté podají v nejbližší době podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody až osmnáct let.

„Z pokynu dozorujícího státního zástupce Krajského státního zastupitelství Ostrava, pobočka Olomouc, nelze v tomto okamžiku poskytovat žádné další informace,“ uzavřela Dolejšová.

Kriminalisté tak vyšetřují první vraždu v Olomouckém kraji v letošním roce. Mrtvý muž byl nalezen na faře Československé církve husitské v Chudobíně minulé pondělí po poledni.

Můžete číst také zde: Kriminalisté řeší tajemnou vraždu. Odehrála se na faře