Na skok do roku 1989

CHRUDIM – V pátek 11. května se v Regionálním muzeu v Chrudimi bude konat v rámci akce Otevřená muzea a galerie (OMG) Den otevřených dveří muzeí a galerií Pardubického kraje.

V letošním roce si naše země připomíná 30 let od sametové revoluce v roce 1989. Ještě před vypuknutím podzimních oslav vás chrudimské Regionální muzeum zve „Na skok do roku 1989“.

Během tohoto dne si můžete připomenout, jak se vázal pionýrský šátek, jaké ochranné pomůcky se používaly pro nácvik přežití v kontaminovaném pásmu včetně plynových masek. Společně si můžete zavzpomínat na spartakiády, včetně té poslední v roce 1990.

A protože se blíží čas dovolených, vrátíme se k dokumentům potřebným pro výjezd do zahraničí – víte, co byly výjezdní doložky? Dále budou k vidění vojenské telefony, dobové oblečení a spartakiádní dresy. Nakonec si vyrobíte originální prvomájové mávátko.

Tyto retro-zážitky vám zprostředkuje Regionální muzeum v Chrudimi, Široká 86, pouze v pátek 11. května od 9 do 12 a od 12.30 do 17 hodin. Vstup na tuto akci je po celou dobu jejího trvání volný.