Pozor! Uzavírka Mánesovky v jihočeské metropoli mění předpisy

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Od včerejšího dne zažívají řidiči naplno uzavírku klíčové komunikace v jihočeské metropoli. Podrobnější informace i s harmonogramem prací jsme vám přinesli zde. Kvůli ní však ve městě dochází i ke změnám světelné signalizace na devíti křižovatkách nebo třeba přednosti v jízdě. Řidiči by se tedy měli mít na pozoru a sledovat pozorně dopravní značení. Jak to tedy s těmito změnami je?

Kvůli uzavírce Mánesovy ulice došlo například k prodloužení délky volna pro objízdnou trasu a prodloužení cyklu. „Z důvodu navýšení kapacity křižovatky byl uzavřen výjezd z centra ulicí Karla IV do Senovážného náměstí. Pro výjezd z centra je nově dočasně umožněno levé odbočení z ulice Dukelská a Goethova/Zátkovo nábřeží, dále průjezd Českou ulicí směrem na sever a výjezd pouze vozidlům MHD ulicí Kanovnická. V pondělní ranní dopravní špičce byla sledována situace na objízdných trasách. S výjimkou krátkodobých kolon byla situace poměrně dobrá,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Vyjádření města na webových stránkách řidičům doporučuje využívat vyznačené objízdné trasy (Průmyslová, Novohradská), pro které je upravena světelná signalizace a vyhnout se Rudolfovské ulici a ulici Na Sadech. „Dále žádáme řidiče, aby dodržovali dopravní značení, nevjížděli do křižovatky, pokud nelze pokračovat v jízdě (žluté kříže) a dbali zvýšené pozornosti,“ apeluje město.

Další změna čeká na řidiče už v průběhu dnešního dne, a to na křižovatce Mánesova a Čechova. Týká se změny přednosti v jízdě. Hlavní ulicí se tak od dnešního dne 7. května 2019 stává Čechova a vedlejší ulicí pak bude Mánesova. Změnu odsouhlasila jak Policie České republiky, tak i odbor dopravy a silničního hospodářství českobudějovického magistrátu.