Chcete ochutnat něco skutečně výjimečného? Přijďte na Gastrofestival v Kroměříži!

KROMĚŘÍŽ – Pracujete na formě pro letošní plavkovou sezónu? Potom pro vás máme opravdu špatné zprávy, protože příští sobotu bude Výstaviště Kroměříž napěchováno tak luxusním jídlem, že i ten nejvybíravější jedlík zapomene na své zásady a nechá se zlákat libou vůní všech padesáti gastro zastávek. Tak odhoďte činky a metry, navlékněte volné tričko a přijďte si užít první ročník Mňam! festivalu, který osmnáctého května ovládne kroměřížský areál Floria.

Přehlídku specialit vás představí herec a moderátor Lukáš Hejlík. Provede vás od tradičních českých jídel, jako jsou domácí klobásky, valašská kyselice nebo hanácké vdolky, přes netradiční chobotnice, ústřice nebo šneky až po delikátní italské těstoviny, mexické burrito nebo gruzínské chačapuri. Nebude chybět ani ochutnávka vegan, raw a bezlepkové kuchyně. Všechny dobroty můžete zapít pivními speciály, které pro tuto příležitost uvařily pivovary Holba, Litovel a Zubr. Nebudou chybět ani koktejly, domácí limonády, americké drinky nebo káva z mobilní pražírny, vyrobená přímo na festivalu.

Staňte se svědky prvního ročníku souboje smělých jedlíků Hanácké vdolek 2019 a zjistěte, kolik vdolečků se může vejít do jednoho žaludku. Nebudou chybět ani největší přeborníci v tomto oboru, kteří se pravidelně zúčastňují pojídání švestkových knedlíků ve Vizovicích.

Pokud se vaše ratolesti začnou nudit, můžete je zabavit v parku Dětský svět, kde se svou barevnou dodávkou dorazí i kouzelník Jiří Hadaš. O hudební zábavu se postará kapela Naty & Gents a v rámci Československého koutku pak tradiční cimbálovka.

Vstupenky nemusíte zajišťovat dopředu. Jednoduše přijďte příští sobotu na kroměřížské výstaviště a zakupte si lístky na místě. Cena za dospělého je sto korun a děti mají vstup zdarma.