Kde nejvíc daří podnikání? Na Moravě v Prostějově

PROSTĚJOV – Vstřícný přístup magistrátu k podnikatelům i výhodné podmínky pro podnikání vystřelily Prostějov na první místo v České republice. Srovnávací průzkum Město pro byznys ocenil ty nejlepší.

„Mám z toho velkou radost. Prostějov je výborné místo pro život a podnikatelské prostředí s tím naprosto souvisí. Město pro byznys ve velké ocenění, kterého si vážíme. Jsme rádi za kvalitní podnikatelské prostředí a také za to, že máme přívětivý úřad. Je to úřad, který dává jasné informace, v dostatečné rychlosti a kvalitě. Náš magistrát pracuje, a to nejen pro podnikatele, rychle a kvalitně. Aktuálně přemýšlíme o dalších pobídkách pro podnikatele v malé průmyslové zóně,“ uvedl k celorepublikovému vítězství primátor Prostějova František Jura

Město získalo prvenství díky skvělý, výsledkům v aktuálním rozvoji podnikatelského prostředí. Hodnotil se také podíl právnických osob či vysoký podíl malých a středních firem, stejně jako vysoký růst počtu ekonomických subjektů. Pracovní trh zaznamenává velmi nízkou nezaměstnanost, podnikatele láká dobrá dopravní dostupnost města. V přístupu veřejné správy boduje Prostějov zejména výbornou komunikací s podnikateli. Má velmi kvalitní webové stránky z pohledu podnikatele, dále kvalitní elektronickou komunikaci, která je v rámci výzkumu ověřována mystery testováním.

Na finálových stupních vítězů ho následují stříbrný Humpolec a bronzové Brno. Výzkum již jedenáctým rokem hodnotí podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy ve všech obcích s rozšířenou působností v České republice.