Pečujete o blízkou osobu? Ve vsetínské nemocnici vám poradí

VSETÍN – Lidé, kteří se rozhodli pečovat o své blízké v domácím prostředí, zažívají často krušné časy a především starost o osoby s omezenou hybností je náročná jak fyzicky, tak psychicky i finančně. Nadační fond Zůstaneme doma se proto rozhodl ve spolupráci se Vsetínskou nemocnicí uspořádat seminář pro veřejnost, který se uskuteční 16. května o půl čtvrté ve třetím podlaží oddělení následné péče Vsetínské nemocnice. Jeho cílem je poskytnout lidem nejen teoretické informace ale také praktické ukázky.

„Víme, že příbuzné často trápí zvládání některých dovedností, například správné polohování, výběr vhodné hygienické pomůcky a podobně,“ sdělil Pavel Šupka, náměstek pro ošetřovatelskou péči Vsetínské nemocnice. „Na setkání si mohou vyzkoušet také bezpečné přemísťování nemocného z lůžka na židli či křeslo, správné provádění hygienické péče, aniž by si sami způsobili problémy s bolestmi páteře.“

Vstup na akci je zcela zdarma. Zájemci se mohou přihlásit na telefonním čísle 571 818 110, případně elektronicky prostřednictvím e-mailu supka@nemocnice-vs.cz.