Provádíte pravidelné kontroly komína? Nedbalost připravila rodinu o střechu nad hlavou

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Pravidelně v průběhu topné sezóny dochází k nemalému počtu požárů z důvodu nesprávné údržby komínů. Zanedbání každoroční kontroly může vyjít majitele domu až příliš draze. Na špatný technický stav doplatila i dvoučlenná rodina z Bystřice pod Hostýnem, které dnešní požár vzal doslova střechu nad hlavou.

„Krátce před druhou hodinou ranní přijalo krajské operační středisko na tísňové lince oznámení o požáru střechy rodinného domu v Bystřici pod Hostýnem,“ sdělila tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková. „K požáru ihned vyjely čtyři jednotky hasičů. Po příjezdu na místo velitel zásahu zjistil, že se jedná o požár střechy rodinného domu, ve kterém žijí dva lidé.“

Oběma obyvatelům se podařilo dostat ven dřív, než se kdokoliv zranil. Díky včasnému zásahu dostali hasiči plameny rychle pod kontrolu a o pár hodin později už bylo jasné, co se stalo. „Vyšetřovatel hasičů stanovil jako příčinu vzniku požáru špatný technický stav komínového tělesa,“ vysvětlila Javoříková. Problém, který by pravidelná kontrola odhalila, tak způsobil škodu devět set tisíc korun.