Silnice Vysočiny mají další oběť

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU, HAVLÍČKŮV BROD – Na samé hranici Žďárska a Havlíčkobrodska se dnes, ve čtvrtek 9. května odpoledne stala tragická dopravní nehoda. Zemřel při ní jednačtyřicetiletý řidič.

Na silnici I. třídy mezi Novými Dvory a Ronovem nad Sázavou boural jednačtyřicetiletý řidič Peugeota Partner. „Jel ve směru od Přibyslavi, přičemž po projetí levotočivé zatáčky z dosud nezjištěných příčin najel na svodidla a dále mimo vozovku, kde narazil do stromu,“ informovala policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Z místa řidiče nezbylo vůbec nic. Foto: SDH Přibyslav.

Řidič zůstal v autě zaklíněný. „Okamžitě bylo zahájeno náročné vyprošťování, a to vzhledem ke značné destrukci čelní části vozu,“ uvádějí na webových stránkách dobrovolní hasiči z Přibyslavi.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS včetně vrtulníku a společně bojovaly o život řidiče. Jenže šoférova zranění nebyla slučitelná se životem a na místě jim i přes veškerou snahu všech zapojených podlehl. „Určení příčiny a zjišťování okolností tragické dopravní nehody bude předmětem dalšího prověřování,“ doplnila Stanislava Miláčková.