V Brně dopadli recidivistu rekordmana

Jihomoravští policisté stíhají 31letého muže z Brněnska, který od jeho propuštění z vězení již téměř stokrát porušil zákon. Recidivista řádil hlavně v restauracích u sportovišť. Kradl kromě peněz hlavně alkohol, cigarety, počítače, dokonce i sudy od piva. Ukradené věci prodával a za získané peníze kupoval drogy.

„Trestné činnosti se dopouštěl nejenom na území jižní Moravy nebo v kraji Vysočina, ale i při svých vyjížďkách po celé České republice,“ sdělil Jaromír Novotný, vedoucí policejního územního odboru Brno-venkov.

„Rozsahem jde o jeden z největších případů za posledních několik let. Zadokumentováno máme zatím 98 případů. Jednalo se o krádeže, porušování domovní svobody nebo maření úředního rozhodnutí. Je ale možné, že počet případů je ještě daleko vyšší,“ řekl kriminalista Jaromír Novotný.

Kromě krádeží muž opakovaně porušoval platný zákaz řízení. Při svých výpravách používal kradené automobily, přičemž v jednom ho policisté zadrželi. Recidivista má bohatý trestní rejstřík. Byl už osmkrát trestán za majetkovou trestnou činnost, jednou dokonce v Rakousku. Celkově způsobil škodu za více než 1,2 milionu korun, z toho půlku dělá poškození majetku. Momentálně je ve vazbě, kam ho poslal soud na konci března.