Za úklid sjezdovek na Ještědu dostanete oběd a celodenní skipas

LIBERECKO – Není-li vám stav přírody na Ještědu lhostejný, přijďte ve čtvrtek 16. května pomoct uklízet skiareál od odpadků v rámci akce ZELENÝ JEŠTĚD. Dostanete oběd zdarma a celodenní skipas na příští lyžařskou sezonu.

Cílem akce je zapojit občany města do čištění ještědských sjezdovek před letní sezónou. V areálu se po zimě objevují odpadky, které do přírody nepatří. Také se sjezdové tratě čistí od kamenů, aby nedocházelo při lyžování k narušení skluznice. „Začíná se v 9 hodin, kdy vyvezeme lanovou dráhou Skalka všechny dobrovolníky nahoru a poté se jde sjezdovkami dolů. Konec akce plánujeme na 12. hodinu, kdy se podává oběd zdarma. Každý, kdo pomůže chránit přírodu na Ještědu, obdrží od Skiareálu Ještěd také celodenní skipas na nadcházející lyžařskou sezónu 2019/2020,“ zve do skiareálu Renata Balašová, zástupce TMR Ještěd. Dobrovolníci z řad veřejnosti, ale i třeba celé školní třídy se mohou přihlašovat na emailu adreseinfo@skijested.cz. Pro všechny, kteří přijdou uklízet, budou připraveny rukavice a pytle na odpad.

Lanová dráha Skalka nabízí svezení na Ještědský hřeben již od 19. dubna, a to víkendovým a svátečním provozem. V květnu a červnu jezdí lanovka Skalka od středy do neděle, v půlhodinových intervalech od 9 do 17 hodin.