Běh okolo zoo se bude v Liberci konat už po čtvrté

LIBEREC – V sobotu 11. května se bude konat nad Lidovými sady čtvrtý ročník závodu „Běh okolo zoo“. Součástí závodu je benefiční běh na podporu záchranářských projektů podporovaných ZOO Liberec. Výtěžek ze startovného bude věnován na ochranářskou kampaň Silent Forest – Ztichlý les, která je zaměřena na záchranu zpěvného ptactva v jihovýchodní Asie. Liberecká zoo vede tuto kampaň již druhý rok, zapojila se do ní většina evropských zoologických zahrad.

Běžecké tratě vedou v okolí liberecké zoo, z osmdesáti procent po lesních a zbytek po asfaltových cestách. Hlavní závody se poběží na 5 a 10 kilometrů, děti mají trať dlouhou 1,5 kilometru. Benefiční běh pro veřejnost na 1 kilometr se poběží v areálu zoo a starty jsou u technické brány nad slonincem.

STARTY ZÁVODŮ:
Benefiční běh: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 hod.; minimální startovné 50 Kč
Dětský závod na 1,5 km: 11.00 hod.; startovné 50 Kč
Závod na 5 km: 12.00 hod.; startovné 300 Kč
Závod na 10 km: 12.15 hod.; startovné 400 Kč

Online přihlášky byly již ukončeny, ale přihlásit se můžete přímo na místě závodu v Lidových sadech v dětském koutku. Zdravotní služba je zajištěna na trati i v cíli. Placené parkování je u vstupu do ZOO u točky tramvaje, v ulicích Fibichova a Riegerova. Neplacené pak v ulicích Zborovská a Mozartova. Organizátoři varují před parkováním v ulici Alšova, kde hlídkuje městská policie.